Caner Dio

WordPress & Sanayi İşleri & Web Master

Caner'in blogunda, WordPress ipuçları, web tasarımı rehberleri ve sanayi işleri hakkında yazılar bulabilir, dijital çözümlerle işinizi geliştirebilirsiniz.

SİNCE 2006

WordPress Tema Yapımı #Ders3

  • Uyarı! Bu yazı 25.05.2016 tarihinde yazıldı. O günden bu güne bir çok şey değişmiş ve yazı geçerliliğini yitirmiş olabilir.

    İlk dersimiz de style.css ile giriş yapmış, ikinci dersimiz de ise headerp.php, index.php ve sidebar.php 'yi kodlamıştık. 3.Dersimizde; functions.php, footer.php ve single.php dosyalarını kodlayacağız.

    Footer.Php Yapımı

    Templatenin footer'ı çok sade yapılmış "Copyright © 2024 Your Company Name" yazısından ibaret. Templatedeki kod.
    <div id="templatemo_bottom_section"> <div class="templatemo_container"> <div id="templatemo_footer"> Copyright © 2024 Your Company Name <!-- Credit: www.templatemo.com --> </div> </div> </div>
    Wordpress kodları ile düzenlenmiş hali. Alttaki kodları olduğu gibi boş olan footer.php dosyasına ekleyin.
    <div id="templatemo_bottom_section"> <div class="templatemo_container"> <div id="templatemo_footer"> Copyright © 2016 <a href="<?php bloginfo('siteurl');?>" target="_parent"><?php bloginfo('name'); ?></a> </div> </div> </body> <?php get_footer(''); ?> </html>
    Daha önce yaptığımız index.php 'yi açarak alttaki kodu en alta ekleyin.
    <?php get_footer(''); ?>

    Functions.Php Yapımı

    Ana sayfada the_post_thumbnail, wpn_content_limit v.b kodlar kullanmıştık bunları fonksiyon dosyamıza çalışması için eklememiz gerekiyor. functions.php 'yi açıp ilk satıra ekleyin.
    <?php&#91;/codeblock&#93; Hemen altına ekleyin. &#91;codeblock&#93;add_theme_support( 'post-thumbnails' ); set_post_thumbnail_size( 120, 120 );&#91;/codeblock&#93; Üstteki kodla ana sayfamızdaki thumbnails yani öne çıkan görselin boyutunu ve çalışma işlemini gerçekleştirmiş olduk. Altına ekleyin. &#91;codeblock&#93;function wpn_content_limit($content, $ilimit = false) { $limit = ($ilimit) ? $ilimit : 250; $pad="..."; $content = strip_tags($content); if(strlen($content) > $limit) { $content = substr($content,0,$limit); } echo $content.$pad; } 
    Üstteki kodla ana sayfada sıralanan yazıların özetinin karakter limitini sağlamış olduk. 250. harften sonrası gözükmeyecek.. Son satıra kapanış kodunu ekleyip kaydedin.
    ?>
    Bu kısma kadar yaptıklarımızı sitemizde alttaki gibi görürüz. demo-ornek

    Single.Php Yapımı

    İndirdiğimiz template sadece anasayfadan oluştuğu için yazı içini gösteren görünümü bulunmuyor. Bunu alttaki şekilde yapıyoruz. Single.php ilk satıra ekleyin.
    <?php get_header(); ?>
    Son satıra alttakini ekleyin.
    <?php get_footer(''); ?>
    Üstteki iki kod ile hem header hemde footer dosyamızı çağırdık. Ara yazı kısmı için ana sayfanın index.php kodlarından faydalanacağız. 2.Dersimizdeki index.php kodları ile aynı ama yazı içeriği kodu farklı karşılaştırabilirsiniz. Her iki kodun arasına ekleyin.
    <div id="templatemo_background_section_middle"> <div class="templatemo_container"> <div id="templatemo_right_section"> <div class="templatemo_section_box"> <?php get_sidebar(''); ?> </div> </div> <div id="templatemo_left_section"> <div class="templatemo_post"> <div class="templatemo_post_top_yellow"></div> <?php if (have_posts()) : ?> <?php while (have_posts()) : the_post(); ?> <div class="templatemo_post_mid"> <div class="templatemo_post_top_yellow"><?php the_title(); ?></div> <font size="1"><?php bloginfo('name'); ?> &gt; <?php the_category(', ') ?> &gt; <?php the_title(); ?></font> <p><?php the_content();?></p> <div class="clear"> </div> </div> <div class="templatemo_post_bottom"> <span class="post">Posted By: <a href="<?php the_author(); ?>"><?php the_author(); ?></a></span> <span class="post">Category: <?php the_category(', ') ?></span> <span class="post">Date: <?php the_time('m-d-y') ?></span> <span class="post">Comment: <?php comments_popup_link(__('0 Yorum'), __('1 Yorum Var'), __('% Yorum Var'), '', __('Yorumlara kapalı')); ?></span> <span class="post"><?php the_tags( 'Etiketler: ', ', ', ''); ?></span> </div> <div id="templatemo_left_section2"> <div class="templatemo_post_mid2"> <p><?php comments_template(); ?></p> </div> </div> <?php endwhile; ?> <?php endif; ?> <div class="temizle"></div> </div> </div></div></div> 
    Artık üstteki işlemle yazı içeriğinide görebiliyoruz. Site Adı > Kategori > Yazı İsmi şeklinde olması için kod ekledik. comments_template yorum için alanı çağırdık ama comments.php dosyasını yapmadığımız için ve ilgili kod işlevini fonksiyon dosyamıza eklemediğimiz için şu an sadece yorum alanı görünür. Yazarsınız ama boş beyaz sayfa çıkar, yenilerseniz yorum gözükür. Yazıda etiketleri, kategori, tarih v.b gösterdik. 4.Dersimizde yorum alanı ile başlayarak diğer işlemleri yapacağız. Takip etmeye devam.. 🙂

    Etiketler
  • Yorumlar

    Yorum Yapın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Anonim
Hakkında

Merhaba, ben Caner. Wordpress, web tasarımı, satış pazarlama, mimari tasarım, 3ds max, autocad ve sanayi sektörlerinde yeterli tecrübeye sahip ve derinlemesine bilgi sahibiyim. Yıllardır yaratıcı projeler üzerinde çalışarak, teknolojiyi iş dünyasına entegre etmeyi seviyorum. bycaner.com üzerinden WordPress ipuçları, web tasarımı rehberleri ve sanayi sektörüyle ilgili değerli bilgiler paylaşarak, dijital dünyadaki yolculuğunuzu kolaylaştırmayı hedefliyorum. Her gün daha verimli ve yaratıcı çözümler üreterek, işinizi büyütmenize yardımcı oluyorum.

213 defa görüntülendi.
25 Mayıs 2016 tarihinde eklendi.
KATEGORİLER
Admin Gravatar