Caner'in blogunda, WordPress ipuçları, web tasarımı rehberleri ve sanayi işleri hakkında yazılar bulabilir, dijital çözümlerle işinizi geliştirebilirsiniz.
Uyarı! Bu yazı 23.05.2016 tarihinde yazıldı. O günden bu güne bir çok şey değişmiş ve yazı geçerliliğini yitirmiş olabilir.
WordPress tema yapımı görüldüğü kadar zor bir işlem değildir. Tabi bir temayı direk kodları ile uygulayıp basit işlevde yapıyorsanız bunu yarım saatte de yapabilirsiniz. Panelim olsun herşeyi tek tıkla halledeyim sürekli geliştireyim diyorsanız bu yapım işlemi daha da uzun sürecektir. Yinede bir şekilde hepsi için bir başlangıç yapmak gerekiyor. 😉 Bende tema yapımını biliyorum yaptığım bir çok tema var ama ilk yaptığım temalara baktığım zaman baya acemilik yaşadığımı anımsatmıştı. Tabi sonrasında bir çok fonksiyon ile güçlendirerek o basit temalarımıda kullanmıştım. 🙂 Derslerin adedi tema bittikten sonrada devam edecek. Tema lisanslama, tema admin paneli ekleme v.b eklemeler ile temayı dersler ile işleyeceğiz. Geniş kapsamlı bir konu olacak kesinlikle takipte kalın derim. 🙂 İlk Başlangıç İçin Gerekenler:
Beraber dersimizi yapacağımız için aynı templateyi kodlayalım. Bunu İndirin Kodlayacağınız tasarımı bilgisayarınıza indirdiniz. İlk işlem tema adını taşıyan boş bir klasör oluşturun. (Temanıza vermek istediğiniz isim olsun. Ben Testir diyorum.) İçine boş olarak; index.php, header.php, footer.php, single.php, page.php, functions.php, category.php, archive.php, 404.php, search.php, comments.php, tag.php, style.css
Örnek yerleştirme görünümü..
index.php: Sitenizin anasayfasıdır. header.php, footer.php ve sidebar.php yi bu sayfada çağırıyoruz. header.php: Sitenizin üst bölümüdür. Tüm sayfalarda görünecektir. Logo, menü bu alanda yer alır. footer.php: Sitenizin alt bölümüdür. Tüm sayfalarda görünecektir. Copyright yazısı, eklerseniz farklı kodlarınız bu kısımda yer alır. single.php: Sitenizde içerik yazılarının göründüğü okuma sayfasıdır. page.php: Hakkımda, İletişim v.b şekilde sayfaların göründüğü alandır. (ÖRNEK)functions.php: Temaya yapılacak tüm ayarların çalışması için kullanacağımız fonksiyon dosyasıdır. category.php: Oluşturduğumuz kategorilere ait yazıları listeleme sayfasıdır. (ÖRNEK)archive.php: Aylık, yıllık ve günlük olarak yazıları listeyelen sayfamız. (ÖRNEK)404.php: Sitenizde bulunamayan hatalı url olarak algılanan sayfa bulunamadı işlevi. search.php: Sitenizde yapılan aramaların sonuçlarının listelendiği sayfa.. (ÖRNEK)comments.php: Yazılarınıza yorum yazılabilmesi için oluşturulan bölüm.. tag.php: Sitenizde yazıya göre eklediğiniz etiketlerin konuya göre listelendiği sayfa. (ÖRNEK)style.css: Sitenizdeki renklerin, fontların, html biçimlerin, tabloların v.b tüm stilin yerleşimini kısaca tasarımı getiren işlev.. İlk olarak oluşturduğunuz boş sayfalardan style.css dosyasını Notepad++ ile açarak alttakini düzenleyerek ekleyin.
*/ kodundan hemen sonra indirdiğiniz templatenin style içeriğini olduğu gibi yapıştırıp kaydedin. (İlk dosyamız tamamdır. 🙂 ) 2. Dersimizde index.php, header.php ve sidebar.php'yi kodlayacağız.
Merhaba, ben Caner. Wordpress, web tasarımı, satış pazarlama, mimari tasarım, 3ds max, autocad ve sanayi sektörlerinde yeterli tecrübeye sahip ve derinlemesine bilgi sahibiyim. Yıllardır yaratıcı projeler üzerinde çalışarak, teknolojiyi iş dünyasına entegre etmeyi seviyorum. bycaner.com üzerinden WordPress ipuçları, web tasarımı rehberleri ve sanayi sektörüyle ilgili değerli bilgiler paylaşarak, dijital dünyadaki yolculuğunuzu kolaylaştırmayı hedefliyorum. Her gün daha verimli ve yaratıcı çözümler üreterek, işinizi büyütmenize yardımcı oluyorum.
hoçam direk yosanız bu sizin temayı olma zmı kaderbattal33@gmail.com
Merhaba temayı beraber yapıyoruz dersler bitince linkini ekleyeceğim.
hoçam yolar sanız buraya yaza bilir siniz benim için cok önemli https://www.facebook.com/efendibattal cok bayıldım temanıza kaderbattal33@gmail.comhttps://www.facebook.com/efendibattal
Hmmm.. Siz kullandığım temadan bahsediyorsunuz… Malesef tema ücretli yani lisanslı olarak satılıyor.